Vispad brieost med fikonmarmelad och rostade valnötter

Vispad brieost med fikonmarmelad och rostade valnötter
Foto: Angelica Söderberg
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Vispad brieost med fikonmarmelad och rostade valnötter

10 ingredienser

30 min

En krämigt vispad brieost med hemgjord fikonmarmelad och rostade valnötter är en riktig succé på buffébordet.
Tips! Det går självklart bra att använda färdigköpt fikonmarmelad i receptet.

Stolt sponsor IKEA

Ikea tipsar - allt för jul och advent!
Sponsrat
Ikea jul promoruta

Ikea tipsar - allt för jul och advent!

Duka upp till en härlig julmiddag eller ett mysigt adventsmingel. Hos Ikea hittar du alla tillbehör!

Läs mer

Inköpslista till programmet
Tillsammans i köket header utan logo

Inköpslista till programmet

Här kan du se var alla produkter kommer ifrån i programmet "Tillsammans i köket med Catarina och Filippa"

Läs mer

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner

Fikonmarmelad

  • 100 g torkade fikon
  • vatten (att koka i)
  • 1 kanelstång
  • 0,5 msk citronsaft
  • 0,5 dl syltsocker

Vispad brieost

  • 500 g brieost (t.ex. Kolibrie)
  • 0,5-0,75 dl fikonmarmelad
  • 0,5 dl valnötter, rostade
  • flingsalt
  • 1 förp kex (rågbrödssnacks med havssalt eller valfri kex)

Gör så här

Håll skärmen tänd

Fikonmarmelad

  1. Skär bort snibben på fikonen och lägg dem i en kastrull.
  2. Täck fikonen med vatten och lägg i kanelstången.
  3. Låt fikonen sjuda på spisen tills de är mjuka, ca 10-15 minuter.
  4. Häll över vätskan i en tillbringare.
  5. Häll ner citronsaften i kastrullen med fikonen och mixa med en stavmixer direkt i kastrullen.
  6. Tillsätt sedan fikonvatten för att reglera konsistensen.
  7. Rör i syltsockret och låt småputtra i ca 5 minuter.

Vispad brieost

  1. Skär bort ”skalet”/möglet som omfamnar brieosten.
  2. Dela osten i bitar och lägg i en mixer.
  3. Mixa osten tills du ser att den blir fluffig och fin, ca 3-4 minuter.
  4. Skeda upp osten på en tallrik och gör lite gupp i den med en sked.
  5. Klicka på fikonmarmelad i hålorna och strö över rostade valnötter.
  6. Strö över lite flingsalt och servera goda kex till.
TIPS!
Tillsammans i köket - se alla avsnitten här!
Tillsammans i köket avsnitt 1 med logo

Tillsammans i köket - se alla avsnitten här!

Catarina König och dotter Filippa bjuder in oss i sitt kök och välkomnar jul, advent och nyår

Läs mer

Catarina tipsar!
Tillsammans i köket avsnitt 2 buffébord

Catarina tipsar!

Ska du ha advent- eller julmingel? Här ger Catarina sin bästa tips till buffébordet!

Läs mer