Gnocchi con burro e salvia

Gnocchi con burro e salvia
Foto: Lina Eriksson

Gnocchi con burro e salvia

9 ingredienser

25 min

Potatisgnocchi serverad med smörstekt salvia och flagad parmesan. Passa på att göra gnocchi om du har rester av kokt potatis!

Vintips: Umani Ronchi Plenio Verdicchio Riserva 2005. Artnr. 85563, 118 kr.

Rätten blir vegetarisk om du väljer en grönsaksbuljong eller annan vegetarisk variant.

Ingredienser

portioner

Gnocchi

  • 500 g mjölig potatis
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vetemjöl

Tillbehör

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 knippe salvia, strimlad
  • 1 dl hönsbuljong
  • 50 g smör
  • 60 g parmesanost, flagad

Gör så här

Gnocci

  1. Koka potatis och pressa i potatispress.
  2. Förbered under tiden en stor kastrull med kokande saltat vatten.
  3. Tillsätt ägg och salt till potatisen.
  4. Börja knåda och tillsätt i mjöl efter hand, knåda tills degen är fast.
  5. Ta ut degen på ett mjölat bakbord och rulla till tunna längder, utan att klämma ihop degen.
  6. Skär små, sneda bitar, utan att trycka till för hårt.
  7. Strö mjöl över gnocchin. Koka i kokande vatten. När gnocchin flyter upp till ytan är dina gnocchi klara. Tag upp med hålslev.

Tillbehör

  1. Stek lök och salvia i smör.
  2. Tillsätt hönsbuljong (eller vegetarisk buljong) och låt den koka in i löken.
  3. Slunga den kokta gnocchin i stekpanna tillsammans med salviasmöret.
  4. Servera med riven parmesan.