Gnocchi con burro e salvia

Foto: Lina Eriksson
Gnocchi con burro e salvia
9 ingredienser
25 min
Potatisgnocchi serverad med smörstekt salvia och flagad parmesan. Passa på att göra gnocchi om du har rester av kokt potatis!
Vintips: Umani Ronchi Plenio Verdicchio Riserva 2005. Artnr. 85563, 118 kr.
Rätten blir vegetarisk om du väljer en grönsaksbuljong eller annan vegetarisk variant.
Ingredienser
Gnocchi
- 500 g mjölig potatis
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 1,5 dl vetemjöl
Tillbehör
- 1 gul lök, hackad
- 1 knippe salvia, strimlad
- 1 dl hönsbuljong
- 50 g smör
- 60 g parmesanost, flagad
Gör så här
Gnocci
- Koka potatis och pressa i potatispress.
- Förbered under tiden en stor kastrull med kokande saltat vatten.
- Tillsätt ägg och salt till potatisen.
- Börja knåda och tillsätt i mjöl efter hand, knåda tills degen är fast.
- Ta ut degen på ett mjölat bakbord och rulla till tunna längder, utan att klämma ihop degen.
- Skär små, sneda bitar, utan att trycka till för hårt.
- Strö mjöl över gnocchin. Koka i kokande vatten. När gnocchin flyter upp till ytan är dina gnocchi klara. Tag upp med hålslev.
Tillbehör
- Stek lök och salvia i smör.
- Tillsätt hönsbuljong (eller vegetarisk buljong) och låt den koka in i löken.
- Slunga den kokta gnocchin i stekpanna tillsammans med salviasmöret.
- Servera med riven parmesan.