• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Dopp i grytan med grönkålssallad och skinka

Dopp i grytan med grönkålssallad och skinka
Foto: Tv4
Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Dopp i grytan med grönkålssallad och skinka

4 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Dopp i grytan är en klassisk julrätt. I det här receptet serveras rätten med grönkålssallad och skinka.

Ingredienser

  • 0,5 förp grönkål
  • 1 dl gräddfil
  • 1 apelsin
  • 3 cm färsk ingefära
  • salt
  • malen kryddpeppar
  • julskinka
  • vörtbröd
  • senap
  • rapsolja
  • doppspad

Gör så här

  1. Plocka kålen och spara lite till garnering.
  2. Koka kålen i 1 minut, kyl ner och vrid sedan ur vattnet. Blanda kålen med gräddfil, finrivet apelsinskal, riven ingefära, salt och kryddpeppar.
  3. Skiva vörtbrödet och julskinkan.
  4. Doppa brödet i spadet och lägg på en tallrik. Lägg salladen ovanpå och toppa med skinka, senap och lite rå kål som du vänt i salt och olja.