Djävulsägg på bakade bönor

NYHET
Djävulsägg på bakade bönor
Foto: TV4
Håkan Thörnström KK 2024
Håkan Thörnström KK 2024

Djävulsägg på bakade bönor

20 ingredienser

30 min

Djävulsägg på bakade bönor är en både smarik och festlig rätt! Perfekt för att fira amerikas nationaldag eller bara för att hylla sommaren!

Ingredienser

4 - 6 portioner

Djävulsägg

  • 4-6 ägg, kokta i 7 minuter och kalla
  • 2 msk färskost
  • 2 krm paprikapulver
  • 6-8 droppar tabasco
  • 2 tsk sötstark senap
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • salt

Bakade bönor

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 grön paprika
  • 100 g bacon, knaperstekt
  • 50 g smör
  • 400 g färdigkokta stora vita bönor
  • 3 msk brunt farinsocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk chipotlepulver
  • 100 g passerade tomater
  • 1 tsk colman's senapspulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

Djävulsägg

  1. Dela äggen och och gröp ur äggulan.
  2. Mosa äggulorna med övriga ingredienser.
  3. Klicka sedan ner blandningen i äggvitorna igen.
  4. Strö över skuren gräslök.

Bakade bönor

  1. Fräs finhackad lök, vitlök, paprika och bacon i smör.
  2. Tillsätt avrunna bönor, farinsocker, vinäger, worcestersås, chipotlepulver, passerade tomater, senapspulver och salt. Låt sedan sjuda i ca 15 minuter.