Dilltsatsiki med kyckling

10 röster
25 m
4
Dilltsatsiki med kyckling
Foto: Jessica Frej
25 m
4
4 portioner

Du behöver

Tsatsiki

  • 1 gurka
  • 1 dl dill, finhackad
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk oregano
  • 2 krm salt

Servering

  • kokt färskpotatis
  • blandad sallad

Gör så här

  1. Tsatsiki
    Riv gurkan och lägg i en sil, pressa ut överflödig vätska. Blanda gurka, dill, yoghurt, salt och pressad vitlök.
  2. Kyckling
    Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper. Banka ut kycklingfiléerna till 1,5 cm tjocka bitar. Man kan använda en kavel eller köttklubba. Krydda med salt och oregano
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på hög värme i olja. Stek cirka 3 minuter på varje sida.
  4. Servera kycklingen med tsatsikin, kokt potatis och blandad sallad.
25 juni 2017

Fler goda recept