Dilltsatsiki med kyckling

Dilltsatsiki med kyckling
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Dilltsatsiki med kyckling

10 ingredienser

25 m

Jag älskar tsatsiki! Det går snabbt att göra och passar till det mesta. Jag har dill i min tsatsiki, det lärde jag mig när jag båtluffade i Grekland och tycker det är så gott och somrigt. På sommaren tycker jag att bröd med tsatsiki och lite färsk frukt absolut kan funka till lunch!

Tips! Servera gärna med kokt färskpotatis och koka då lite extra och ha till frittata med chorizo eller krossad potatis med vitlök och timjan.

Ingredienser

portioner

Tsatsiki

  • 1 gurka
  • 1 dl dill, finhackad
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk oregano
  • 2 krm salt

Servering

  • färskpotatis, kokt
  • salladsmix

Gör så här

Tsatsiki

  1. Riv gurkan och lägg i en sil, pressa ut överflödig vätska. Blanda gurka, dill, yoghurt, salt och pressad vitlök.

Kyckling

  1. Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper. Banka ut kycklingfiléerna till 1,5 cm tjocka bitar. Man kan använda en kavel eller köttklubba. Krydda med salt och oregano
  2. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på hög värme i olja. Stek cirka 3 minuter på varje sida.
  3. Servera kycklingen med tsatsikin, kokt potatis och blandad sallad.