Frittata med chorizo

40 m
4
Frittata med chorizo
Foto: Jessica Frej

Det är verkligen bästa sommarmaten. Man kan ha i lite allt möjligt hälla på lite ägg och in i ugnen.  Enkelt, mättade och så mycket smak! Den här är god både ljummen och kall. /Jessica

25 juni 2017
40 m
4

Du behöver

  • 400 g rå/färsk chorizo
  • 2 gula eller röda färska lökar
  • 10-15 små färskpotatisar, kokta, kalla och skivade
  • 150 g ost (gärna västerbottensost), riven
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela chorizon i mindre bitar och skiva löken.
  3. Stek korven klar i stekpanna. Tillsätt lök och låt den mjukna lite.
  4. Lägg potatisen i en smord form med chorizo och lök. Strö över osten. Vispa ihop ägg, salt och mjölk.
  5. Häll över äggblandningen i formen och baka i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
  6. Låt svalna något, servera antingen ljummen eller kall med finhackad persilja och kanske en sallad till.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept