Det är verkligen bästa sommarmaten. Man kan ha i lite allt möjligt hälla på lite ägg och in i ugnen. Enkelt, mättade och så mycket smak! Den här är god både ljummen och kall. /Jessica
Frittata med chorizo
Foto: Jessica Frej
Du behöver
- 400 g rå/färsk chorizo
- 2 gula eller röda färska lökar
- 10-15 små färskpotatisar, kokta, kalla och skivade
- 150 g ost (gärna västerbottensost), riven
- 8 ägg
- 2 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- svartpeppar
- persilja, till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela chorizon i mindre bitar och skiva löken.
- Stek korven klar i stekpanna. Tillsätt lök och låt den mjukna lite.
- Lägg potatisen i en smord form med chorizo och lök. Strö över osten. Vispa ihop ägg, salt och mjölk.
- Häll över äggblandningen i formen och baka i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
- Låt svalna något, servera antingen ljummen eller kall med finhackad persilja och kanske en sallad till.
25 juni 2017