Frittata med chorizo

Frittata med chorizo
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Frittata med chorizo

9 ingredienser

40 m

Det är verkligen bästa sommarmaten. Man kan ha i lite allt möjligt hälla på lite ägg och in i ugnen.  Enkelt, mättade och så mycket smak! Den här är god både ljummen och kall. /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 400 g chorizo, rå eller färsk
  • 2 gula lökar, färsk (eller röd lök)
  • 10-15 färskpotatisar, kokta, kalla och skivade (små)
  • 150 g ost, riven (gärna västerbottensost)
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela chorizon i mindre bitar och skiva löken.
  3. Stek korven klar i stekpanna. Tillsätt lök och låt den mjukna lite.
  4. Lägg potatisen i en smord form med chorizo och lök. Strö över osten. Vispa ihop ägg, salt och mjölk.
  5. Häll över äggblandningen i formen och baka i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
  6. Låt svalna något, servera antingen ljummen eller kall med finhackad persilja och kanske en sallad till.