Dillstuvad potatis med lax
Dillstuvad potatis med lax
11 ingredienser
30 m
Dillstuvad potatis med lax är en riktigt härlig rätt som gör sig perfekt under sommarens varma dagar.
Om ni önskar en lösare stuvning så kan ni enkelt öka på mängden mjölk i receptet. Börja med 3 dl som anges och tillsätt sedan mer efter tycke och smak.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
Dillstuvad potatis
- 1 kg färskpotatis
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl mellanmjölk
- 1 msk färsk pepparrot
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 kruka färsk dill
Servering
- 1 citron
- 250 g grön sparris (färsk)
- 400 g lax, kallrökt
Gör så här
Dillstuvad potatis
- Skrubba potatisen noga och koka dem tills de precis är mjuka. Halvera gärna större potatisar.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa ner mjölken lite i taget, vispa hela tiden så att inte såsen får klumpar. Låt småkoka under fortsatt vispning i några minuter.
- Smaka av såsen med pepparrot, flingsalt och nymalen svartpeppar. Klipp till sist ner rikligt med dill.
- Blanda såsen med potatisarna.
Servering
- Skär bort den nedre delen av sparrisen och koka dem i lättsaltat vatten i ca 3–4 minuter. Häll sedan av vattnet.
- Skär citronen i klyftor.
- Servera laxen med dillstuvad potatis, sparris och en klyfta citron.