Dillmos med rostade betor, brynt smör och syrad gurka

Dillmos med rostade betor, brynt smör och syrad gurka

14 ingredienser

2 h

Siri bjuder på en enkel och lyxig vegorätt med underbara smaker. Ett syrligt gräddfils och dillmos möter söta betor, kryddig pepparrot, syrad gurka och brynt smör. En rätt med perfekta smakkombinationer.

Tips från Melleruds!
Melleruds alkoholfria pilsner produkt 2021

Tips från Melleruds!

Servera gärna med Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5%

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 kg mjölig potatis
  • 3 dl gräddfil
  • 200 g smör (50 + 150 g)
  • 1 kruka dill
  • 1 kg beta
  • 2 purjolökar
  • 3 msk rapsolja
  • 1 gurka
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 bit färsk pepparrot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader och rosta betorna hela i 2 timmar eller tills de är mjuka.
  2. Skala gurkan och skär i trevliga oregelbundna bitar.
  3. Koka upp vatten, socker och ättika. Dra från plattan och vänd ned gurkan. Ställ kallt i minst 2 h.
  4. Skala potatis och koka mjuk, mosa med gräddfil och 50 g smält smör. Håll varmt.
  5. Dela purjo i 4 bitar och koka mjuka i saltat vatten. Låt rinna av ordentligt.
  6. Bryn resten av smöret (150 g).
  7. Hacka dillen och vänd ned i moset.
  8. Dela betorna i kvartar.
  9. Lägg upp mos, betor och purjolök på en tallrik. Servera gurkan på sidan av moset. Skeda över brynt smör och riv över pepparrot.
TIPS!
Fler smarriga tips!
fisktacos med romsås, fänkål och avokado

Fler smarriga tips!

Här hittar du fler recept som passar perfekt till Melleruds Alkoholfria Pilsner!

Läs mer