Dillkokta kronärtskockor med citron

Dillkokta kronärtskockor med citron
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Dillkokta kronärtskockor med citron

4 ingredienser

1 h

Dillkokta kronärtskockor är ett bra alternativ till kräftor när det vankas kräftskiva.

Ingredienser

portioner
  • 4 kronärtskockor
  • 2 citroner, halverade
  • salt
  • 3 kvistar krondill

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.
  2. Skär av stammen längst ner på kronärtskockorna och gnid in med citron. Rensa även bort bladen längst ner om de är skadade eller fula.
  3. Om bladen är väldigt taggiga kan du klippa av spetsarna och gnida in snittytan med citron.
  4. Pressa ner saften från citronerna i kastrullen och lägg ner kronärtskockorna. Täck sedan med vatten och salta väl samt vänd ner krondillen.
  5. Koka kronärtskockorna i ca 30-50 minuter beroende på storlek. Bladen ska lossna lätt när du drar i dem, då är de klara.
  6. Lyft upp kronärtskockorna med en tång eller hålslev och låt dem rinna av upp och ner.
  7. Servera kronärtskockorna nykokta tillsammans med en eller fera olika dippsåser.