Dillkokta kronärtskockor

Dillkokta kronärtskockor
Foto: Tv4
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Dillkokta kronärtskockor

4 ingredienser

1 h 20 m

”Kronärtskockan är ett roligt pill som alla uppskattar och ett kärleksfullt alternativ till kräftor. Duka upp med goda dippsåser och ett gott bröd så har du en härlig fest. Jag har kokat med skockorna med krondill för att få den där klassiska smaken. Riktigt smarrigt!” /Mattias Kristiansson

Ingredienser

portioner
  • 4 kronärtskockor
  • 2 citroner, halverade
  • salt
  • 2-3 stjälkar krondill

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.
  2. Skär av stammen längst ner på kronärtskockorna och gnid in dem med citron. Rensa även bort bladen längst ner om de är skadade eller fula.
  3. Om bladen är jättetaggiga kan du klippa av spetsarna och gnida in snittytan med citron.
  4. Pressa ner saften från citronerna i kastrullen och lägg ner kronärtskockorna. Täck dem med vatten och salta väl. Vänd sedan ner krondillen.
  5. Koka kronärtskockorna i ca 30-50 minuter beroende på storlek. Bladen ska lossna lätt när du drar i dem, då är de klara.
  6. Lyft upp kronärtskockorna med en tång eller hålslev och låt dem rinna av upp och ner.
  7. Servera nykokta tillsammans med en eller era olika dippsåser.