Dillfisk med broccoli

koket.se
Dillfisk med broccoli
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Dillfisk med broccoli

12 ingredienser

30 m

Ugnsbakad sej med örtig vitvinssås, lättkokt broccoli och potatis. Toppa med riven pepparrot, färska rädisor och dill - middagen är serverad!

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g sejfilé (eller annan valfri vit fisk)
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl fiskbuljong (2 msk fiskfond utspädd med 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • potatis
  • 1 broccoli
  • färsk pepparrot
  • 1 knippe dill
  • 200 g rädisa
  • 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Olja in och salta fisken och ställ in den i ugnen, låt gå tills en innertemperatur på 45 grader.
  2. Skala och koka potatisen. Skär ner broccolin i fina buketter.
  3. I en kastrull koka ner vinet till ca en tredjedel finns kvar. Slå på buljongen, koka upp och häll på grädden. Låt småputtra ca 20 min på svag värme, smaka av med salt och lite citron.
  4. Hacka dill och gräslök och vänd ner i såsen precis innan servering.
  5. Koka broccolin snabbt för att behålla krispigheten. Skölj rädisorna och skär bort blasten. Riv pepparrot.
  6. Servera fisken tillsammans med potatis och broccoli och garnera med riven pepparrot, rädisor och hackad dill. Häll över vitvinssåsen.