Dillfisk med broccoli

14 röster
30 m
4

Ugnsbakad sej med örtig vitvinssås, lättkokt broccoli och potatis. Toppa med riven pepparrot, färska rädisor och dill - middagen är serverad!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 600 g sejfilé (eller annan valfri vit fisk)
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl fiskbuljong (2 msk fiskfond utspädd med 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • potatis
  • 1 färsk broccoli
  • pepparrot
  • 1 knippe dill
  • 200 g rädisor
  • 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Olja in och salta fisken och ställ in den i ugnen, låt gå tills en innertemperatur på 45 grader.
  2. Skala och koka potatisen. Skär ner broccolin i fina buketter.
  3. I en kastrull koka ner vinet till ca en tredjedel finns kvar. Slå på buljongen, koka upp och häll på grädden. Låt småputtra ca 20 min på svag värme, smaka av med salt och lite citron.
  4. Hacka dill och gräslök och vänd ner i såsen precis innan servering.
  5. Koka broccolin snabbt för att behålla krispigheten. Skölj rädisorna och skär bort blasten. Riv pepparrot.
  6. Servera fisken tillsammans med potatis och broccoli och garnera med riven pepparrot, rädisor och hackad dill. Häll över vitvinssåsen.
14 maj 2016
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept