Potatis- och sparrissoppa med parmachips

Potatis- och sparrissoppa med parmachips
Foto: tv4

Potatis- och sparrissoppa med parmachips

Av: Diamant-Kimberley - Kiruna

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

45 min

Potatissoppa med grön sparris och smak av vit tryffel. Toppa med knapriga chips av parmaskinka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet
Dryck

2712 Domaine Pré Baron Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike
Ett torrt, friskt vin med inslag av passionsfrukt, lime, persika och örter. Vinet har en fin syra och en liten smörig touch vilket gifter sig fint med fetman ifrån soppan och parmachipsen.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vit tryffelolja
  • 0,5 gul lök
  • 1-2 knippen grön sparris
  • 2-3 potatisar
  • 1 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dl grädde
  • maizena (vid behov)
  • 4 skivor parmaskinka

Gör så här

  1. Hacka sparris, lök och potatis i grövre bitar.
  2. Klicka smör i en kastrull och fräs ihop sparris, lök, potatis.
  3. Häll därefter i vatten och tillsätt en buljongtärning.
  4. Tillsätt salt och svartpeppar.
  5. Mixa till en slät soppa.
  6. Runda av smaken med grädde och lite vit tryffelolja för nötigare karaktär. Red av soppan med maizena för önskad konsistens.
  7. Lägg parmaskinkan på en plåt och rosta i ugnen på hög temperatur tills de blir knapriga.