Desi - ris och torkad blandfrukt

0 röster
20 m
4

Desi är ett tibetanskt ord som betyder ungefär ”ris som är utspritt”. Perfekt att servera som förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl ris
  • 20 g droma (liten söt rotfrukt)
  • 62 g torkad blandfrukt (påse med plommon, aprikos, päron, äpple)
  • 62 g korinter
  • 20 g valnötter
  • 20 g solrosfrön
  • 15 g pinjenötter
  • 6 g sesamfrö
  • 40 g smör
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Skölj riset om det behövs. Häll i ris och vatten i en kastrull. Koka upp, rör om och lägg på lock.
  2. Koka sedan riset på svag värme utan att lyfta på locket eller röra om. Ris som ska vara torrt är färdigt när vattnet kokat in och det blivit små gropar i riset.
  3. Skölj droma noga och koka sedan i vatten. Täck över droma och koka på svag värme tills den är klar. Du kan göra detta i förväg.
  4. Under tiden riset kokar så tärna den blandade frukten i mindre bitar. Grovhacka valnötterna eller kläm ihop nötterna mot varandra så att nötterna blir till mindre bitar.
  5. Blanda därefter alla ingredienser i en skål och servera i mindre skålar eller på fat.
2 november 2016

Laddar fler recept