Den ultimata rostade potatisen

Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Den ultimata rostade potatisen

5

6 ingredienser

30 m

Här kommer receptet på hur du lyckas med den ultimata rostade potatisen!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 600 g potatis, skrubbad
  • salt
  • 0,33 dl olivolja
  • 80 g smör
  • 1 klyfta vitlök, mosade med kniv
  • 0,5 kruka färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka potatisen lite för länge i saltat vatten. Häll av vattnet och låt hastigt ånga av.
  3. Häll ut potatisen på en smord plåt och tryck till varje potatis med en gaffel så de blir lätt mosade, men ändå håller ihop.
  4. Salta, ringla över olivolja, klicka ut smör och lägg vitlök och timjankvistar över potatisen.
  5. Rosta potatisen hårt i ugnen cirka 20 minuter, eller tills den är riktigt gyllenbrun och krispig. 
  6. Ta ut potatisen, lägg den i en skål och ringla över lite av fettet från plåten och salta. Servera direkt.