Ångad lax med burblang

Ångad lax med burblang
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Ångad lax med burblang

2

9 ingredienser

Fisk är nyttigt och gott. Pröva ångad lax. Härligt!

PERNILLA WAHLGRENS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Fräsch mat inte gräddbaserat. Grönsaker vad som helst. Broccoli!!
Vår lök ruccola basilika.

När du jobbar hur ser ditt ”matintag” ut då?
Sushi! Thai! Ibland Efter förställning middag.
− Lax ca 20:-
− Kalamata oliver ca 15:-
− Bulgur ca 5:-
− Chevré ca 20:-
− Pinjenötter dela på påse ca 10:-
− Mango ca 10:-
− Vårlök ca 5:-
− Sparris ca 10:-
− Hallon/ krav ca 15:-
− Biscotti ca 10:-
− Coccos ca 10:-
− Oreocockie glass ca 20:-
TOTAL: 150:-

Ingredienser

portioner4
  • 2 dl bulgur
  • 4 laxskivor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk buljong
  • 2 msk svarta oliver, hackade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 200 g smör
  • 3 msk färsk basilika och persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär bort skinnet från laxen och ställ in i ångugn.
  2. Koka bulgur i saltat vatten.
  3. Koka charlottenlök i vitt vin och buljong tills nästan torr då vispar du i smör på låg värme så att det inte skär sig.
  4. Tillsätt citronskal,basilika, persilja och oliver.
  5. Lägg upp laxen och bulgur på tallrik och häll burblangen över.
  6. Servera!