Cassoulet med bondkorv

Cassoulet med bondkorv
Foto: David Loftus
Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Cassoulet med bondkorv

19 ingredienser

Lägg en stund på att leta upp några riktigt bra, smakrika och grova korvar – du hittar dem i välsorterade butiker och saluhallar. I övrigt är cassouleten busenkel att göra och en av mina rustika favoriter. /Danyel
Receptet kommer från Mina smaker från Provence.

Läs mer om

Mina smaker från Provence

Ingredienser

portioner
  • 600 g korv, färsk, grov (t ex salsiccia)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 10 schalottenlökar, halverade
  • 6 klyftor vitlök, krossade
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 1 förp vita bönor, kokta
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist färsk rosmarin, hel
  • 1 msk timjanblad, färska
  • 12 körsbärstomater
  • 10 confiterade tomater
  • 1 dl tomat, riven på rivjärn
  • 1 zucchini, i grova bitar
  • 3 stjälkar stjälkselleri, i 4 cm stora bitar
  • 2 msk färsk bladpersilja, grovhackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja och smör i en stekgryta.
  2. Stek korvarna tills de fått färg runt om.
  3. Tillsätt lök och vitlök.
  4. Stek utan att de får färg, ca 5 minuter.
  5. Tillsätt vin, oliver, bönor, lagerblad, rosmarin och timjan.
  6. Låt sjuda på svag värme 5 minuter.
  7. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  8. Lägg cocktailtomaterna på en ugnsplåt.
  9. Droppa lite olivolja över, salta.
  10. Rosta tomaterna under grillelementet tills de fått färg, 5–7 minuter.
  11. Lägg de rostade och de confiterade tomaterna i grytan tillsammans med riven tomat, zucchini och blekselleri.
  12. Låt sjuda ca 3 minuter.
  13. Smaka av med salt och svartpeppar.
  14. Toppa med persilja.