Currysill och långpepparsill, Tom Sjöstedts recept

Currysill och långpepparsill, Tom Sjöstedts recept
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Currysill och långpepparsill, Tom Sjöstedts recept

57

16 ingredienser

Krämig currysill med äpple och purjolök och klar rödlöksill med röd chili och långpeppar. Duka upp på julbordet och njut!

Ingredienser

Krämig currysill

  • 400 g 5-minuterssill
  • 2-3 msk lag, från sillen
  • 1 msk curry
  • 1 msk äpplekoncentrat
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 äpple, skuret i tärningar
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • salt

Långpepparsill

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 20 långpepparkorn
  • 400 g urvattnade hela sillfileér

Gör så här

  1. Currysill
    Skär sillen i tjocka bitar. Blötlägg curryn i vatten och låt svälla några minuter. Blanda sedan alla ingredienser förutom sillen. Bland i sillen precis innan servering. Smaka av med salt.
  2. Långpepparsill
    Koka upp ättika, socker, vatten, rödlök, chili och långpeppar. Låt svalna. Dela sillen i fina bitar och lägg i lagen. Låt stå minst 1 dygn helst 2 dygn innan servering.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

7 grymma tillbehör till burgaren

Från tryffelmajonnäs till krämig coleslaw

Läs mer