Currysill och långpepparsill, Tom Sjöstedts recept

koket.se
Currysill och långpepparsill, Tom Sjöstedts recept
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Currysill och långpepparsill, Tom Sjöstedts recept

16 ingredienser

Krämig currysill med äpple och purjolök och klar rödlöksill med röd chili och långpeppar. Duka upp på julbordet och njut!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

Krämig currysill

  • 400 g 5-minuterssill
  • 2-3 msk lag, från sillen
  • 1 msk curry
  • 1 msk äpplekoncentrat
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 äpple, skuret i tärningar
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • salt

Långpepparsill

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 20 långpepparkorn
  • 400 g urvattnade hela sillfileér

Gör så här

Currysill

  1. Skär sillen i tjocka bitar. Blötlägg curryn i vatten och låt svälla några minuter. Blanda sedan alla ingredienser förutom sillen. Bland i sillen precis innan servering. Smaka av med salt.

Långpepparsill

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, rödlök, chili och långpeppar. Låt svalna. Dela sillen i fina bitar och lägg i lagen. Låt stå minst 1 dygn helst 2 dygn innan servering.