Currysill och långpepparsill, Tom Sjöstedts recept

55 röster
Currysill och långpepparsill, Tom Sjöstedts recept
Foto: TV4

Du behöver

Krämig currysill

  • 400 g 5-minuterssill
  • 2-3 msk lag, från sillen
  • 1 msk curry
  • 1 msk äpplekoncentrat
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 äpple, skuret i tärningar
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • salt

Långpepparsill

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 20 långpepparkorn
  • 400 g urvattnade hela sillfileér

Gör så här

  1. Currysill
    Skär sillen i tjocka bitar. Blötlägg curryn i vatten och låt svälla några minuter. Blanda sedan alla ingredienser förutom sillen. Bland i sillen precis innan servering. Smaka av med salt.
  2. Långpepparsill
    Koka upp ättika, socker, vatten, rödlök, chili och långpeppar. Låt svalna. Dela sillen i fina bitar och lägg i lagen. Låt stå minst 1 dygn helst 2 dygn innan servering.
16 december 2017