Crudo på havskräfta med vanilj och tomat

Tina Nordström KM

Crudo på havskräfta med vanilj och tomat

9 ingredienser

30 m

Festlig rätt med havskräftor som får sällskap av en härlig dressing smaksatt med vanilj och rosépeppar.

Ingredienser

portioner
  • 6 råa havskräftor
  • 250 g tomater, blandade små
  • 0,5 knipplök
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 tsk rörsocker
  • havssalt
  • 1 citron
  • 0,5 dl olivolja, gräsig och mjuk
  • rosépeppar, ur kvarn

Gör så här

  1. Skala och rensa havskräftstjärtarna (spara skal och huvud till att koka soppa på). Skiva tomaterna tunt och snitta löken fint.
  2. Skiva havskräftan på längden och lägg upp dem på ett fat.
  3. Skrapa ur vaniljstången och blanda med en nypa socker och lite salt i en skål. Tillsätt citronjuice och olivolja, rör runt och smaksätt med rosépeppar.
  4. Fördela tomater på kräftorna och ringla över dressingen och låt gärna stå 10-15 minuter innan servering.