”Crudo” på gös

”Crudo” på gös

Av: Jacob Holmström, Stefan Holmström

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

20 m

”Crudo” betyder rå på italienska och den här versionen av Erik Videgård är gjord på tunt skivad gös. Det blir en magiskt god kombination tillsammans med koriander och chili, toppad med korianderblomma!

Ingredienser

portioner
  • 300 g gösfilésvans
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tomat (röd)
  • 1 tomat (gul)
  • 1 tomat (grön)
  • 1 tomat (orange)
  • salt
  • korianderblommor

Gör så här

  1. Skiva gösfilésvansen tunt och sprid ut på en tallrik.
  2. Hacka chilin och vitlöken fint och lägg i en bunke. Tillsätt strösocker, fisksås samt pressad citron och blanda runt. Det ska bli som en ”dressing”.
  3. Skär robusta bitar av alla tomaterna och lägg i bunken med dressingen. Vänd försiktigt runt och fördela över gösen.
  4. Salta över hela anrättningen och garnera med korianderblommor.