Crudo på bonito
Crudo på bonito
11 ingredienser
30 m
Ta vara på höstens finaste råvaror och förgyll helgen med den här festliga förrätten! Crudo på bonito med tomatvinaigrette och fikon kan nämligen bli en riktig fullträff.
Ingredienser
- 1 kg tomat (mogna)
- 1 vitlök
- Colatura di Alici (fisksås)
- citron
- olivolja
- 2 färska fikon
- 400 g bonitoflakes (eller tonfisk)
- 1 knippe mynta
- espelettepeppar
- salt
- citron, zest
Gör så här
- Riv två tomater och en vitlöksklyfta på ett rivjärn.
- Lägg tomaten och vitlöken i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan stå och dra på låg värme i ca 10 minuter för att dra ur smaken.
- Sila därefter tomaten genom en fin sil. Häll tillbaka tomatvattnet i kastrullen och reducera till hälften för att koncentrera tomatsmaken.
- När tomaten är reducerad så tillsätt colatura, citron samt olivolja och smaka av. Ställ åt sidan medan du förbereder fisken.
- Skär tunna skivor av de mogna tomaterna, fikonen och fisken. Placera skivorna fint på ett fat.
- Häll tomatvinaigretten över fisken och tomaterna. Toppa med myntablad, espelettepeppar, salt och citronzest.