Crostini med avokadohummus och tapenade

20m
6
Crostini med avokadohummus och tapenade
Foto: TV4

Snabblagad förrätt med krämig avokadohummus och smakrik tapenade som läggs på crostini, serveras med oliver.

Dryckesförslag: Julia & Navines, Cava

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 oktober 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20m
6

Du behöver

Avokadohummus

  • 400 g kikärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 0,5 citron, saft
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 avokado

Tapenade

  • 100 g svarta oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 sardeller
  • 0,5 dl olivolja

Tillbehör

  • crostinis, att lägga rörorna på
  • oliver, valfria

Gör så här

  1. Avokadohummus
    Mixa kikärtor, vitlök, kryddor och citronsaft i en hushållsmixer.
  2. Tillsätt oljan i fin stråle.
  3. Mixa i avokadon.
  4. Tapenade
    Mixa alla ingredienser.
  5. Servering
    Toppa crostini med avokadohummus och tapenade.
  6. Servera med oliver.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept