Crostini med avokadohummus och tapenade

Crostini med avokadohummus och tapenade
Foto: TV4

Crostini med avokadohummus och tapenade

Av: Helen - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

20m

Snabblagad förrätt med krämig avokadohummus och smakrik tapenade som läggs på crostini, serveras med oliver.

Dryckesförslag: Julia & Navines, Cava

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Avokadohummus

  • 400 g kikärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 0,5 citron, saft
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 avokador

Tapenade

  • 100 g svarta oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 sardellfiléer
  • 0,5 dl olivolja

Tillbehör

  • crostini, att lägga rörorna på
  • oliver, valfria

Gör så här

Avokadohummus

  1. Mixa kikärtor, vitlök, kryddor och citronsaft i en hushållsmixer.
  2. Tillsätt oljan i fin stråle.
  3. Mixa i avokadon.

Tapenade

  1. Mixa alla ingredienser.

Servering

  1. Toppa crostini med avokadohummus och tapenade.
  2. Servera med oliver.