Crispy rice salad

POPULÄRT
koket.se
Crispy rice salad
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Crispy rice salad

15 ingredienser

40 min

Krispig och fräsch sallad med grönsaker, chiliolja och rostat ris i en sötsyrlig dressing. Riset gör du med fördel på ris du fått över från gårdagens middag.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 dl jasminris, kokt (från gårdagen)
  • 3 msk crispy chili oil (eller 3 msk rapsolja/smör)
  • 1 gurka, skivad
  • 1 schalottenlök, skivad i ringar
  • 200 g edamamebönor, tinade
  • 3 salladslökar, skivad

Dressing

  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 limejuice

Tillbehör

  • sesamfrön, rostade
  • rostade cashewnötter, hackade
  • crispy chili oil
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form.
  3. Häll de kokta kalla riset i formen. Häll på chilioljan och lite extra rapsolja. Blanda väl och bred ut ett så tunt lager som möjligt. Ställ in i ugnen i ca 30-35 minuter. Se till att röra om då och då. Riset är klart när det är krispigt och gyllenbrunt.
  4. Blanda ihop dressingen och skiva grönsakerna.
  5. Häll dressingen över riset. Strö över de hackade grönsakerna. Blanda väl.
  6. Lägg upp och toppa med sesam, cashewnötter, crispy chili oil och färsk koriander.