Krispig och fräsch sallad med grönsaker, chiliolja och rostat ris i en sötsyrlig dressing. Riset gör du med fördel på ris du fått över från gårdagens middag.
3 msk crispy chili oil (eller 3 msk rapsolja/smör)
1 gurka, skivad
1 schalottenlök, skivad i ringar
200 g edamamebönor, tinade
3 salladslökar, skivad
Dressing
1 dl japansk soja
3 msk risvinäger
3 msk strösocker
1 tsk sesamolja
1 limejuice
Tillbehör
sesamfrön, rostade
rostade cashewnötter, hackade
crispy chili oil
färsk koriander
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form.
Häll de kokta kalla riset i formen. Häll på chilioljan och lite extra rapsolja. Blanda väl och bred ut ett så tunt lager som möjligt. Ställ in i ugnen i ca 30-35 minuter. Se till att röra om då och då. Riset är klart när det är krispigt och gyllenbrunt.
Blanda ihop dressingen och skiva grönsakerna.
Häll dressingen över riset. Strö över de hackade grönsakerna. Blanda väl.
Lägg upp och toppa med sesam, cashewnötter, crispy chili oil och färsk koriander.