Crème vichyssoise med sparris

NYHET
Crème vichyssoise med sparris
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Crème vichyssoise med sparris

10 ingredienser

20 min

Erik Videgård gästar Nyhetsmorgon och bjuder på den här krämiga och härliga soppan med sparris, potatis, kokosgrädde och gräslök.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 msk rapsolja
  • 8 vita sparrisar, skalade och skurna i tunna skivor
  • 2 mjöliga potatisar, grovhackade
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 5 dl kokosgrädde
  • muskot
  • salt
  • vitpeppar
  • citronsaft
  • 30 g gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Hetta upp en stor gryta. Tillsätt olja samt sparris och sautera i 3 minuter.
  2. Häll i potatisen, blanda och tillsätt sedan buljongen. Låt koka upp och sjud tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Kör soppan i en blender eller mixa den med en stavmixer.
  4. Häll tillbaka soppan i grytan.
  5. Tillsätt grädden och lite riven muskot. Vispa och koka upp.
  6. Smaksätt med salt, nymalen vitpeppar och citronsaft.
  7. Kyl soppan och servera den kall med gräslök på toppen.