Corn bread med tomatrelish

8 röster
6

Ett smakrikt recept på hembakat majsbröd med en härlig tomatrelish med örter och chili.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

Corn bread:

  • 4 dl färsk majs
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar
  • 1 tsk mild chili pulver
  • 0,25 tsk ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk nigellafrön
  • 2 msk brunt socker
  • 5 dl vatten

Tomatrelish:

  • 2 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g tomater
  • 1 röd chili
  • 1 tsk korianderfrö, grov stötta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk basilika, finhackad
  • 0,5 dl lime juice

Gör så här

  1. Corn bread
    Sätt ugnen på 180 grader
  2. Börja med att mixa 3 dl av majsen till en puré.
  3. Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver, salt, peppar, chilipulver, ingefära, kardemumma och nigellafrön. Rör sedan i brunt socker, chili, majskärnor, majspuré och 5 dl vatten rör till en jämn smet.
  4. Smörj två ugnssäkra former (ca 20 x 20 cm, för 6 port).
  5. Bre ut smeten i de smorda formerna och tillaga i ugnen 30-40 minuter. Skär brödet i rutor strax före servering.
  6. Tomatrelish
    Skala och finhacka lök och vitlök.
  7. Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull utan att det tar färg, ca 2 min.
  8. Skölj och kärna ur tomaterna. Skär dem i grova bitar.
  9. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt tomat och kryddorna kastrullen. Sjud såsen ca 15 min utan lock på medel-värme, tills tomaterna är mjuka.
  10. Hacka och tillsätt persilja och basilika. Tillsätt limejuice. Låt såsen koka upp.
20 oktober 2018

Laddar fler recept