Coleslaw med asiatiska smaker

Coleslaw med asiatiska smaker
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Coleslaw med asiatiska smaker

9 ingredienser

15 m

Coleslaw på salladskål där den klassiska majonnäsen bytts mot en fräsch dressing med asiatiska smaker som chili, ingefära och lime. Passar utmärkt till grillat men även på buffén. 

Recept från boken Fredagskockens bästa grilltillbehör av Mattias Larsson

Ingredienser

portioner
  • 400 g salladskål
  • 1 röd chilifrukt
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 limefrukter
  • 0,5 dl sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 dl korianderblad
  • 2 msk sesamfrön
  • salt

Gör så här

  1. Strimla salladskålen. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Skala och riv ingefäran. Finriv det yttersta skalet av limen och pressa 2 msk juice. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt.