Coleslaw med asiatiska smaker

5 röster
15 m
4
Coleslaw med asiatiska smaker
Foto: Jakob Fridholm

Coleslaw på salladskål där den klassiska majonnäsen bytts mot en fräsch dressing med asiatiska smaker som chili, ingefära och lime. Passar utmärkt till grillat men även på buffén.

Recept från boken Fredagskockens bästa grilltillbehör av Mattias Larsson







Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g salladskål
  • 1 röd chili
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 lime
  • 0,5 dl sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 dl korianderblad
  • 2 msk sesamfrön
  • salt

Gör så här

  1. Strimla salladskålen. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Skala och riv ingefäran. Finriv det yttersta skalet av limen och pressa 2 msk juice. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt.
3 juni 2018

Laddar fler recept