Coconut bean curry med vitkål och morötter

40 m
4
Spela video Coconut bean curry med vitkål och morötter
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 1 stor bit ingefära
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 1 chili
  • 4 msk rapsolja
  • 4 tsk Garam Masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 burkar kikärter (800 g)
  • 0,5 litet vitkålshuvud
  • 70 g spenat
  • salt och peppar

Servera med

  • naanbröd
  • gräslök eller koriander
  • lime, i klyftor

Gör så här

  1. Skala vitlök, ingefära, morot och lök. Skiva lök, vitlök och chili, riv morot och ingefära.
  2. Ta en stor stekpanna och tillsätt oljan. Stek lök, morot, vitlök, ingefära och chili på medellåg värme i ungefär 15 minuter. De ska inte få massor med färg utan bara blir mjuka och goda. Tillsätt kryddan och stek i ytterligare 10 minuter.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna samt kokosmjölken. Tillsätt ev. lite mer vatten. Tillsätt avrunna och sköljda kikärter. Låt det koka i ordentligt, kanske i sju minuter.
  4. Strimla vitkålen och tillsätt den till grytan, låt den koka i ca 1 minut och dra sedan grytan från plattan. Vänd då ned den färska spenaten!
  5. Salta ordentligt, servera med naanbröd, lime och hackade örter.
Kommentera receptet

Fler goda recept