Coconut bean curry med vitkål och morötter

80 röster
40 m
4
Coconut bean curry med vitkål och morötter
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök (stor)
  • 1 bit ingefära
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 1 chilifrukt
  • 4 msk rapsolja
  • 4 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 förp kikärtor [800 g]
  • 0,5 litet vitkålshuvud
  • 70 g spenat
  • salt
  • peppar

Servera med

  • naanbröd
  • gräslök (eller koriander)
  • limefrukt, i klyftor

Gör så här

  1. Skala vitlök, ingefära, morot och lök. Skiva lök, vitlök och chili, riv morot och ingefära.
  2. Ta en stor stekpanna och tillsätt oljan. Stek lök, morot, vitlök, ingefära och chili på medellåg värme i ungefär 15 minuter. De ska inte få massor med färg utan bara blir mjuka och goda. Tillsätt kryddan och stek i ytterligare 10 minuter.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna samt kokosmjölken. Tillsätt ev. lite mer vatten. Tillsätt avrunna och sköljda kikärter. Låt det koka i ordentligt, kanske i sju minuter.
  4. Strimla vitkålen och tillsätt den till grytan, låt den koka i ca 1 minut och dra sedan grytan från plattan. Vänd då ned den färska spenaten!
  5. Salta ordentligt, servera med naanbröd, lime och hackade örter.
29 april 2017