Citrussallad på blodapelsin toppad med pesto på morotsblast
Citrussallad på blodapelsin toppad med pesto på morotsblast
10 ingredienser
30 min
Fräsch dessert med blodapelsinfiléer i morotsjuice toppad med en pesto gjord på morotsblast och hasselnötter.
Ingredienser
Citrussallad
- 4 blodapelsiner
- 1 morot, i tunna slantar
- 1 dl morotsjuice
Pesto på morotsblast
- blast från 1/2 knippe morötter
- 0,5 l bladspenat
- 1 dl-2 dl olivolja
- 0,5 dl hasselnötter
- 2 msk citronsaft, färskpressad
- 1 blodapelsin, finrivet skal och saft
Till garnering
- hasselnötter, hackade
Gör så här
- Skär bort skalet på blodapelsinen med kniv och skär ut hinnfria filéer. Pressa ut saften från det som är kvar av apelsinen, det ska bli ca 1 dl. Blanda apelsinfiléer och morotsslantar med apelsin- och morotsjuice.
Pesto
- Mixa alla ingredienser till en pesto.
- Lägg upp apelsinfiléer med lagen i fina glas. Toppa med pesto och garnera med hasselnötter.