Citrussallad på blodapelsin toppad med pesto på morotsblast

3 röster
30 min
4

Fräsch dessert med blodapelsinfiléer i morotsjuice toppad med en pesto gjord på morotsblast och hasselnötter. 

Visa mer
30 min
4

Du behöver

Citrussallad

  • 4 blodapelsiner
  • 1 morot, i tunna slantar
  • 1 dl morotsjuice

Pesto på morotsblast

  • blast från 1/2 knippe morötter
  • 0,5 l färsk bladspenat
  • 1 dl-2 dl olivolja
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 2 msk citronjuice, färskpressad
  • 1 blodapelsin, finrivet skal och saft

Till garnering

  • hasselnötter, hackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär bort skalet på blodapelsinen med kniv och skär ut hinnfria filéer. Pressa ut saften från det som är kvar av apelsinen, det ska bli ca 1 dl. Blanda apelsinfiléer och morotsslantar med apelsin- och morotsjuice.
  2. Pesto
    Mixa alla ingredienser till en pesto.
  3. Lägg upp apelsinfiléer med lagen i fina glas. Toppa med pesto och garnera med hasselnötter.
20 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...