Christian Kinnaris förälskade havskräftor

Christian Kinnaris förälskade havskräftor

8

12 ingredienser

Flamberade havskräftor att förälska sig i.

**Ett av Bengt Frithiofsons vintips
**Chablis,Domaine Sainte Claire, art.nr 5595, 169 kr (4 solar)

Ingredienser

portioner
  • 32 havskräftstjärtar, skalade råa
  • 2 schalottenlökar, fint hackade
  • 8 champinjoner, skivade
  • 50 g osaltat smör
  • 2 dl hummerbuljong, kraftig
  • 6 cl cognac
  • 4 cl pernod
  • 2 dl creme double (vispgädde som är reducerad till 1/3)
  • körvel dragon och persilja, fint hackad
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Serveras med

  • pilaffris (eller tagliatelle)

Gör så här

  1. Fräs svamp och lök i smöret utan att ta färg i ca 1 minuter.
  2. Tillsätt havskräftsstjärtarna och stek i ca 30 sekunder till.
  3. Flambera av pannan med spriten.
  4. Låt brinna ut.
  5. Häll i hummerbuljong, creme double och örterna.
  6. Tillåt ett snabbt uppkok.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Servera med pilaffris eller tagliatelle.