Citron- och sesamgrillad lax

63 röster
8

Det är mycket enklare att grilla större stycken av fisk. När man strör på salt innan så blir laxen lite fastare och lättare att grilla. Farinsockret gör att laxen blir fint glaserad.

Alla citrusfrukter har en naturlig sötma i sig som kommer fram vid upphettning. Resultatet bli då en söt/syrlig härlig saft som man kan pressa över kött, fisk eller grönsaker.

Visa mer
8
8 portioner

Du behöver

  • 1 st laxsida, utan ben men med skinn
  • salt
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk dill, finskuren
  • 2 st citroner

Gör så här

  1. Skär bort slaget på laxen.
  2. Dela laxen i tre lika stora bitar. Strö på lite salt. Låt stå och dra i ca 2 timmar. Torka av.
  3. Mixa samman fänkålsfrö, sesamfrö och farinsocker. Blanda i dill. Gnid in kryddorna i laxbitarna.
  4. Dela citronerna och grilla dem tillsammans med laxen.
  5. Pressa citronerna över laxen före servering.
24 juni 2010

Fler goda recept