Tira mi su
Tira mi su
11 ingredienser
Det här är en klassisk Italiensk dessert. Direkt översatt betyder Tira mi su "dra mig upp".
Ingredienser
- 100 g äggula
- 175 g florsocker
- 400 g mascarpone
- 4 dl grädde, vispad
- 4 gelatinblad, blötlagda
- 4 msk marsalavin
- 3 msk Kaluha
- 3 msk Galliano
- 4 savoiardikex
- 1 kopp mörkt kaffe, kallt
- 1 dl girotter (inlagda körsbär) (frivilligt)
Gör så här
- Vispa äggula och florsocker fluffigt.
- Rör ner Mascarponeosten, tillsätt spriten och marsalavinet. Smaka av.
- Vispa upp nästan all grädde, spara 2 msk till gelatinet.
- Blanda ner äggsmeten med vispad grädde.
- Smält gelatinbladen i lite ovisspad grädde och blanda samman.
- Doppa biskvierna i kaffet, bara halva kakorna så att ovansidan är torr.
- Lägg sedan i dom i burkar/skålar som desserten skall serveras i.
- Fyll på med körsbären och avsluta sedan med att lägga i mascarponesmeten.
- Avsluta med att sikta kakaopulver över eller gör en lätt chokladsås på smält choklad, grädde och eventuellt lite likör.