Farfalle med salsiccia och valnötter
Farfalle med salsiccia och valnötter
9 ingredienser
25 min
Farfalle Ciccia e Noci, en krämig pasta med den underbart goda italienska korven.
Ingredienser
- 400 g farfalle integrale
- 50 g smör
- 400 g salsicciakorv (italiensk korv), skuren i 3 cm långa bitar
- 100 g valnötter
- 200 g kronärtskockshjärtan, inlagda i olja
- 5 stjälkar bladpersilja, grovhackad
- 0,5 klyfta vitlök, skivad
- 8 soltorkade tomater inlagda i olja, tunt strimlade
- 3 dl grädde
Gör så här
- Smält smöret, stek salsiccian halvfärdig.
- Lägg i valnötterna och stek klart, ca 5 minuter.
- Använd en annan stekpanna och lägg ner bladpersilja och kronärtskockshjärtan i sin olja alternativt ½ dl olivolja.
- Stek tills kronärtskockorna fått fin färg, ca 4 minuter.
- Lägg i vitlök, stek ytterligare en minut.
- Lägg i soltorkade tomater i salsicciablandningen, häll på grädde.
- Koka upp och låt koka ca 3 minuter.
- Dela kronärtskockshjärtana på hälften, blanda ner i salsicciablandningen.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet och blanda med salsiccian och kronärtskockorna.