Fusilli Contadina - Fullkornsfusilli med svamp

Fusilli Contadina - Fullkornsfusilli med svamp
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Fusilli Contadina - Fullkornsfusilli med svamp

9 ingredienser

20 min

En nyttig italiensk rätt som passar bra när du vill äta något gott.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fusilli, Integrale (fullkorn)
  • 250 g champinjoner
  • 75 g torkad karljohansvamp
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 peperoncini, torkad och smulad (alt 2 krm mald torkad cayennepeppar)
  • 3 kvistar färsk bladpersilja, grovhackade
  • 1 dl torrt vitt vin (alt vitt matlagningsvin)
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blötlägg den torkade svampen i en skål med varmt vatten.
  2. Värm olivoljan i en stekpanna. Hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med peperoncini eller torkad cayennepeppar. Fräs en liten stund. Dela champinjonerna i kvartar. Ta upp den uppblötta karljohansvampen, och lägg i pannan tillsammans med lite (ca 2 msk) av vattnet de blötts upp i. Tillsätt champinjonerna och den grovhackade bladpersiljan. Häll på vinet.
  3. Låt såsen koka ihop på låg medelvärme. Koka fusillin enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 1,5 min innan koktidens slut. Spara pastavattnet. Vänd ner fusillin i svampblandningen, och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig. Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt. Salta efter smak, lägg upp och garnera med hackad bladpersilja. Servera!