Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en springform (23 cm) med bakplåtspapper.
Grovhacka den mörka chokladen till botten. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör om tills det smält ihop helt och hållet över medelvärme till en jämn smet.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt strösocker, farinsocker och salt. Ha sedan i ett ägg i taget. Rör om mellan varje ägg.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter. Kanterna ska vara gräddade och mitten ska vara vobblig.
Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med glasyr och bär.
Grovhacka chokladen till glasyren och lägg i en värmetålig skål.
Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är på väg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn glasyr.
Ha sedan i smör och honung. Rör om till en jämn smet och låt svalna i rumstemperatur eller kylskåp till bredbar konsistens.
Täck kakan i glasyren och dekorera med färska bär. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.