Chokladmousse på två sorters choklad, serveras med färska bär

1h 15m
4
Chokladmousse på två sorters choklad, serveras med färska bär
Foto: TV4

Krämig mousse med både vit choklad och mjölkchoklad, serveras med rostade nötter och färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 november 2017
1h 15m
4

Du behöver

Chokladmousse

  • 4 dl grädde
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 ägg
  • 100 g puckost, mjukost

Tillbehör

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl pistagenötter
  • 250 g hallon
  • 250 g blåbär
  • 500 g jordgubbar

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Vispa grädden.
  2. Smält chokladen, var för sig, på svag värme i vattenbad så att den precis smälter.
  3. Vispa upp ägget och dela sedan det visapde på hälften.
  4. Tillsätt mjölkchokladen till den ena halvan, och den vita chokladen till den andra, under kraftig omrörning.
  5. Rör ner puckost och sist grädden, hälften till varje chokladblandning.
  6. Häll upp moussen i små glas.
  7. Låt glasen stå i kylen i ca 1 timme.
  8. Tillbehör
    
Rosta cashewnötter och pistagenötter
.
  9. Servering
    Servera moussen med färska bär och de rostade nötterna.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept