Chokladmousse med kola och nötter

POPULÄRT
Chokladmousse med kola och nötter
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Chokladmousse med kola och nötter

21

11 ingredienser

45 min + 6 h i kylen

Roy gör en av sina absoluta favoritdesserter och varvar i portionsglas len chokladmousse, salta jordnötter, mörk choklad och kola. Visst låter det magiskt?!

Ingredienser

portioner

Chokladmousse

  • 2 gelatinblad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 300 g vispgrädde (att koka upp) [3 dl]
  • 1 vaniljstång
  • 75 g äggula [5 st]
  • 85 g strösocker [1 dl]
  • 250 g vispgrädde (att vispa upp moussen med) [2,5 dl]

Till servering

  • 50 g salta jordnötter
  • 100 g mörk choklad, grovhackad
  • 1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
  • flingsalt

Gör så här

  1. Chokladmousse - Dag 1
    Lägg gelatinblad i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med grädden.
  3. Blanda strösocker och äggulor i en liten bunke. Koka upp grädden. Ta upp stången. Häll den varma grädden över äggulorna och rör runt. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm på medelvärme under konstant omröring tills du når 83 grader och smeten har tjocknat något.
  4. Häll blandningen över chokladen. Tillsätt gelatinbladen och rör runt till en jämn blandning. Plasta och ställ in i kylen minst 6 timmar eller över natten.
  5. Dag 2
    Vispa upp chokladmoussen med grädde till en fluffig och len konsistens.
  6. Varva dulce de leche, chokladmousse, jordnötter och hackad mörkchoklad i portionsglas.