Chokladmousse med kola och nötter
Chokladmousse med kola och nötter
11 ingredienser
45 min + 6 h i kylen
Roy gör en av sina absoluta favoritdesserter och varvar i portionsglas len chokladmousse, salta jordnötter, mörk choklad och kola. Visst låter det magiskt?!
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
Chokladmousse
- 2 gelatinblad
- 200 g mjölkchoklad
- 300 g vispgrädde (att koka upp) [3 dl]
- 1 vaniljstång
- 75 g äggula [5 st]
- 85 g strösocker [1 dl]
- 250 g vispgrädde (att vispa upp moussen med) [2,5 dl]
Till servering
- 50 g salta jordnötter
- 100 g mörk choklad, grovhackad
- 1 burk dulce de leche (dulce de leche)
- ev flingsalt
Gör så här
Chokladmousse - Dag 1
- Lägg gelatinblad i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med grädden.
- Blanda strösocker och äggulor i en liten bunke. Koka upp grädden. Ta upp stången. Häll den varma grädden över äggulorna och rör runt. Häll
- tillbaka allt i kastrullen och värm på medelvärme under konstant omröring tills du når 83 grader och smeten har tjocknat något.
- Häll blandningen över chokladen. Tillsätt gelatinbladen och rör runt till en jämn blandning. Plasta och ställ in i kylen minst 6 timmar eller över
- natten.
Dag 2
- Vispa upp chokladmoussen med grädde till en fluffig och len konsistens.
- Varva dulce de leche, chokladmousse, jordnötter och hackad mörkchoklad i portionsglas.