Chokladmousse med kanderade nötter
Chokladmousse med kanderade nötter
9 ingredienser
Hemgjord chokladmousse med kanderade hasselnötter toppade med lite flingsalt blir ett perfekt avslut på helgens middag. Bäst av allt, förutom att den är underbart god, är att alla komponenter kan förberedas helt dagen före.
Ingredienser
Chokladmousse
- 150 g mörk choklad (55 %)
- 1,5 dl vispgrädde, till chokladen
- 1,5 dl vispgrädde, att vispa
Kanderade hasselnötter
- 200 g hasselnötter, rostade och skalade
- 1 dl strösocker
- 2 msk vatten
- 25 g smör
- flingsalt
- färsk citronmeliss
Gör så här
- Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1,5 dl vispgrädde och häll över chokladen och rör tills den smält. Låt svalna helt.
- Vispa resten av grädden rätt fast och vänd ner i den kalla chokladgrädden och vänd samman.
- Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör runt och klicka i smöret.
- Blanda runt och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
- Fyll moussen i portionsformar och toppa med hasselnötter och lite flingsalt.