Chips på rödbetsblast

1 röst
15 m
1 sats

Riktigt krispiga chips gjorda på rödbetsblast. Ett smart sätt att ta tillvara på hela råvaran och inte bara själva rödbetan.

Visa mer
15 m
1 sats

Du behöver

  • 1 l rödbetsblast
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 0,5 tsk salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär bort stjälken på rödbetsblasten.
  2. Lägg blastbladen i en bunke, tillsätt olja och massera in ordentligt.
  3. Lägg sedan ut bladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen på 125-150 grader i 10 minuter. Ju lägre temperatur desto bättre behåller de färgen.
  4. Ta ut chipsen och strö över lite salt eller någon annan krydda, till exempel chili.
  5. Avnjut tillsammans med rödbetsketchup!
12 februari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...