Chips på rödbetsblast

Rödbetsblast-chips
Foto: Tv4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Chips på rödbetsblast

10

5 steg att laga

3 ingredienser

15 m

Riktigt krispiga chips gjorda på rödbetsblast. Ett smart sätt att ta tillvara på hela råvaran och inte bara själva rödbetan.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 1 l rödbetsblast
  • 3 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort stjälken på rödbetsblasten.
  2. Lägg blastbladen i en bunke, tillsätt olja och massera in ordentligt.
  3. Lägg sedan ut bladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen på 125-150 grader i 10 minuter. Ju lägre temperatur desto bättre behåller de färgen.
  4. Ta ut chipsen och strö över lite salt eller någon annan krydda, till exempel chili.
  5. Avnjut tillsammans med rödbetsketchup!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer