Chèvre chaud med gulbetor
Chèvre chaud med gulbetor
12 ingredienser
45 min
Chèvre chaud är en gratinerad getostsmörgås med nötter och honung från det franska köket. Här serverar Stefan den på en bädd på dressad sallad tillsammans med kokta gulbetor.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 300 g gulbeta
- 1 purjolök
- 100 g smör
- 4 skivor levainbröd
- ca 360 g chèvreost, i bit
- 1 romansallad, plockat och sköljt
- 1 frissésallad, plockad och sköljd
- 1 dl flytande honung
- 3 msk balsamvinäger
- 1 dl valnötter, grovt skurna
- 1 förp mâchesallad (à 65 g)
- ev 1 ask vattenkrasse
Gör så här
- Koka betorna mjuka. Häll av och skala dem.
- Ansa och strimla purjolöken. Koka den mjuk i smöret i en kastrull.
- Sätt ugnen på 200 grader, grill.
- Skär chèvreosten i 2 cm tjocka skivor
- Kantskär brödskivorna och rosta i brödrost eller stek i panna.
- Lägg en skiva chèvreost på varje brödskiva. Lägg dem på plåt.
- Skär gulbetorna i mindre bitar. Tillsätt betorna i kastrullen med purjolök. Låt koka vidare några minuter.
- Vänd runt romansallad och frissésallad i en stor skål. Tillsätt de varma betorna, purjon och smöret. Vänd runt. Lägg i halvdjupa tallrikar.
- Gratinera brödskivorna med chèvreost i ugnen tills osten fått fin färg, ca 8 minuter.
- Lägg dem på den ljumma salladen. Ringla över honung och balsamvinäger. Strö över valnötter och gärna vattenkrasse.