Champinjoner à la Greque

0 röster
4
Champinjoner à la Greque
Foto: TV4

À la greque är franska för “på grekiskt vis”. I det här fallet innebär det att champinjonerna kokas i en läcker sås som de sedan får kallna i. Servera som tillbehör eller på buffén.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g små färska champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk tomatpuré
  • några droppar pressad citronsaft
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 tsk majsstärkelse

Gör så här

  1. Borsta av champinjonerna och skär större svampar i mindre bitar. Häll olja, vatten, vin, tomatpuré och koriander i en kastrull och koka champinjonerna i blandningen i 5–7 minuter.
  2. Lyft upp svampen med en hålslev och ställ åt sidan.
  3. Rör ut arrowroten i lite vatten och red av såsen, krydda med salt, peppar och citron. Häll såsen över champinjonerna och låt kallna helt.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept