Champinjonburgare med ramslöksmajonnäs, ruccola och stark ost

29 röster
25 m
4
Champinjonburgare med ramslöksmajonnäs, ruccola och stark ost
Foto: Siri Barje

En riktigt god lakto-ovo-vegetarisk burgare som du gör på rivna champinjoner, linser, frön och timjan. Serveras i bröd med stark ost, ramslöksmajonnäs, senap och ruccola.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g champinjoner
  • 1 burk färdigkokta linser
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 ägg
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • 0,5 kruka färsk timjan

Ramslöksmajonnäs

  • 2 msk ramslöksolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 litet knippe gräslök

Hemgjord senap (eller köp grovkornig)

  • 1 dl senapspulver, gärna grövre från Gotland
  • 2 msk gotländsk honung
  • ca 3 msk varmt vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 nypa salt

Servering

  • stark ost i skivor
  • 70 g färsk ruccola
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Riv champinjonerna på den grova sidan på rivjärnet. Rosta solrosfröna och mixa dem grovt, mixa även linserna till en smet. Hacka lök, vitlök och timjan smått.
  2. Blanda alla ingredienser till burgaren och låt det stå och svälla i ca 10–15 min.
  3. Gör burgarna lite tunnare och stek dem på hög värme i olja tills de är gyllene på båda sidor, lägg på stark ost så att den smälter lite.
  4. Hacka gräslöken och blanda med ramslöksolja, majonnäs och salt.
  5. Gör senapen genom att lösa upp honungen i varmt vatten och blanda ned i senapspulvret. Tillsätt salt, vitvinsvinäger och vetemjöl. Späd med lite mer vatten om du tycker att den är för tjock. Låt stå och svälla i ca 10 min.
  6. Montera hamburgerbröden med ruccola, majonnäs, senap och champinjonburgaren!
Tips!
Morotsbollar med örtyoghurt och rödkålssallad

Fler vegetariska recept

1 september 2017

Fler goda recept