Ceviche med kokosdrink

Ceviche med kokosdrink
Foto: Tv4

Ceviche med kokosdrink

Av: Alex - Vaxholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1 h

Starta middagen med en härlig ceviche och en krämig kokosdrink

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 350 g lax
  • 1 nätmelon
  • 1 papaya
  • små tomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 röd chilifrukt
  • sesamolja
  • 1 dl limejuice (och citronjuice)
  • ketjap manis

Servering

  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 tsk sesamfrön
  • tortillachips

Kokosdrink

  • 4 cl gin
  • 2,5 cl sockerlag
  • 2,5 cl citronsaft
  • kokosgrädde

Gör så här

  1. Skär lax, melon, papaya och tomat i små kuber, så lika som möjligt.
  2. Finhacka löken och skiva upp chilin.
  3. Blanda allt i en bunke (ej plastbunke) och tillsätt resterande ingredienser. Låt sedan stå i kylskåpet i ca 15–30 minuter beroende på hur tillagad du vill ha fisken.

Servering

  1. Toppa med koriander och sesamfrön. Servera med tortillachips.

Kokosdrink

  1. Skaka ingredienserna med is och häll upp i glas.