En härlig fräsch sallad till sommarens grillkvällar, passar bra ihop med tex grillad kyckling, fisk och skaldjur . Eller packa salladen i utflyktskorgen tillsammans med lite rökta charkuterier.
70 g späda salladsblad (t ex ruccola, spenat, mangoldskott)
1 ev litet granatäpple
150 g fetaost
4 skivor knäckebröd, med 100 % fullkornsråg och låg salthalt
2 msk olivolja
flingsalt med citronsmak (eller naturellt)
Gör så här
Skölj quinoan i varmt vatten och koka den enligt anvisning på förpackningen
Blanda den varma quinoan med rapsolja, citronskal och citronjuice. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär melonen i tärningar och sockerärtorna i strimlor.
Blanda quinoan med melon, sockerärtor och bönor.
Tillsätt salladsbladen och lägg upp på serveringsfat.
Strö över granatäpplekärnorna och smula över fetaosten.
Bryt knäckebrödet i bitar och rosta lätt i het stekpanna, ringla över olivolja och strö över flingsalt med citronsmak. Strö krutongerna över salladen precis innan serveringen.