Cassius trini-sallad

Foto: TV4
Cassius trini-sallad
16 ingredienser
30 min
Caribisk sallad på avokado, räkor och jordnötter toppad med het lime- och kokosdressing. En sallad som får dina smaklökar att drömma sig bort. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Salladen
- 750 g färska oskalade räkor
- 1 avokado
- 2 dl lökalfagroddar
- 0,5 gurka
- 1 morot (stor)
- 0,5 förp babyspenat [40 g]
Dressingen
- 2 msk avokadoolja
- 1 limefrukt, saften
- 0,75 dl jordnötter
- 1 tsk grön currypasta
- 1 tsk honung
- 0,5 dl kokosmjölk
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 0,5 krm salt
Garnering
- rostade kokosflingor
- jordnötter, hackade
Gör så här
- Skala räkorna. Skölj groddarna och spenaten. Låt rinna av ordentligt. Kärna ur gurkan och skär i bitar. Skala moroten och riv eller skär i tunna strimlor. Skär avokadon i bitar. Lägg spenat, groddar, avocado, morot, gurka och räkor i portionsskålar.
- Rosta kokosen lätt gyllenbrun i en torr, het stekpanna. Detta tar bara några sekunder - akta så det inte bränns!
- Blanda ihop dressingen: avocadoolja, limesaft, finhackad vitlök, honung, hackade jordnötter, currypasta, kokosmjölk och smaka eventuellt av med lite salt. Häll dressingen över salladen. Strö över rostad kokos och lite finhackade jordnötter.