Carpaccio på rödbeta med getost och pocherat ägg

Carpaccio på rödbeta med getost och pocherat ägg
Foto: TV4

Carpaccio på rödbeta med getost och pocherat ägg

Av: Rikard - Åmål

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 m

En fräsch och lyxig förrätt på rödbetscarpaccio, med getost och pocherat ägg. Getost och rödbetor är riktiga smakbästisar!

Dryck: Sauvignon Blanc eller hemgjord flädersaft

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 rödbetor
  • ca 200 g getost
  • ca 1 dl valnötter
  • 4 msk honung
  • 4 dl rucolasallad (eller machesallad)
  • 3 krm tångsalt

pocherat ägg

  • 4 ägg
  • 3 msk ättika
  • 1 msk salt

Servering

  • surdegsbakat bröd
  • tångknäcke
  • jungfrusmör

Gör så här

Förberedelser

  1. Koka rödbetorna i ca 50 minuter. Kyl och ta bort skalet.
  2. Värm getosten i tunna skivor försiktigt i ugnen så den blir till gränsen till smält, ca 5 minuter.
  3. Rosta valnötterna i torr panna, ca 5 minuter.

Pochera ägg

  1. Koka upp 2 liter vatten med 3 msk ättika och 1 msk salt. Knäck ett ägg i en kaffekopp och se till så att gulan är hel.
  2. Precis före vattnet kokar vispar du vattnet så du får lite snurr på det, häll försiktigt i ägget i kastrullen (ett i taget) och låt pochera (precis under kokpunkt) i 3,5 minuter.

Servering

  1. Lägg upp tunna skivor av rödbetor och den varma skivan med getost.
  2. Värm honungen så den blir flytande och ringla öve betorna och osten. Lägg det pocherade ägget vid sidan av tallriken. Dekorera med sallad och valnötter och toppa med lite tångsalt.
  3. Servera gärna med lite surdegsbröd eller tångknäcke och jungrfrusmör.