Carpaccio på oxfilé med parmesan och kapris

carpaccio på oxfile med parmesan och kapris
Foto: TV4

Carpaccio på oxfilé med parmesan och kapris

Av: Agneta - Gnosjö

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

25 min

Lövtunn carpaccio serveras mede parmeesanost och kapris - en perfekt förrätt att bjuda gästerna på!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 300 g oxfilé
  • 2 krm flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl pinjenötter, rostade
  • 50 g rucolasallad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl parmesanost
  • 0,5 dl kapris
  • 1 citron, pressad saft

Gör så här

Carpaccio

  1. Skiva oxfilén tunt och lägg ut på 4 tallrikar. Riv osten.

Vid servering

  1. Toppa oxfiléskivorna med övriga ingredienser.