Carpaccio på jordärtskockor

10 m
4
Spela video Carpaccio på jordärtskockor
Foto: TV4

Enklare och snabbare förrätt får man leta efter. Förutsättningen är ju förstås att man har en mandolin, men annars är carpaccion på jordärtskockor genial och smakar underbart! Jag älskar vegetariska rätter som inte ens känns som vego. Otroligt vackra färger, effektfullt och ljuvligt god smakkombination. Crunch från rotfrukterna i kombo med olivoljan, och sältan från parmesan och flingsalt är superfräscht. /Leila

22 september 2016
10 m
4

Du behöver

  • 4 stora jordärtskockor
  • 1 bit parmesan
  • olivolja
  • flingsalt
 och svartpeppar från kvarn
  • citrontimjan

Gör så här

  1. Tvätta jordärtskockorna noga, behåll skalet.
  2. Skiva tunt på en mandolin och lägg dem på ett fat eller varsitt fat.
  3. Ringla över olivolja och smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Toppa med hyvlad parmesan och citrontimjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Mandoliner från kända varumärken

Mandoliner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept