Carpaccio på älg

30 m
4
Carpaccio på älg
Foto: TV4

Halstrad älgcarpaccio som serveras med salsa, friterad kapris och senapsmajonnäs. God förrätt med mycket smak!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

28 mars 2017
30 m
4

Du behöver

Salsa

  • 0,25 gurka
  • 0,5 tomat
  • 25 g gruyère- eller comtéost
  • 1 msk pickles
  • 0,5 tsk solrosolja
  • 0,5 tsk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Senapsmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 msk grov senap

Friterad kapris

  • 16 stora kapris
  • 2 msk smör
  • 1 msk olja

Carpaccio

  • 200 g älgfilé- eller biff, fryst
  • 4 msk rosmarin
  • flingsalt och svartpeppar
  • rucola

Gör så här

  1. Salsa
    Ta ur kärnor från gurka och tomat, tärna fint. Tärna osten och hacka picklesen, rör ihop och tillsätt olja och vinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Senapsmajonnäs
    Blanda alla ingredienser.
  3. Knaperstekt kapris
    Stek kaprisen i en blandning i smör och olja på hög värme tills den är knaprig och har mörknat lite. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Köttet
    Låt köttet tina något, hacka rosmarin strö det och flingsalt på en skärbräda. Rulla köttet i örtblandningen.
  5. Stek köttet hastigt på hög värme så att det får en fin yta. Skär köttet och krydda lite med salt och peppar.
  6. Servering
    Lägg över salsan, knaperstekt kapris, rucola och senapsmajonnäsen.
Kommentera receptet

Fler goda recept