Carpaccio à la russe med rödbetor, kapris, pepparrot och amandinepotatis

Carpaccio à la russe med rödbetor, kapris, pepparrot och amandinepotatis
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Carpaccio à la russe med rödbetor, kapris, pepparrot och amandinepotatis

13 ingredienser

1 h 40 min

Den här rätten är inspirerad av klassikern "Toast Pelle Jansson" men brödet är bytt mot potatis och crème fraiche.

Ingredienser

portioner
  • 320 g ryggbiff, i 4 bitar
  • 4 delikatessrödbetor
  • 2 msk honung
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 8 potatis Amandine, ca 500 g
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1,3 dl rapsolja
  • 2 msk kapris
  • 2 salladslökar
  • färsk pepparrot, riven, att strö över
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Koka rödbetorna tills de är mjuka. Spola av i kallt vatten och skala dem. Halvera rödbetorna och blanda dem med honung och ättika. Låt stå ca 1 timme.
  2. Koka potatisen mjuk. Låt kallna och skär den i ca ½ cm tjocka skivor.
  3. Skala och finhacka löken och blanda med crème fraiche.
  4. Hetta upp 1 dl olja i en kastrull till 160°. Fritera kaprisen i 1 dl olja tills den öppnats, ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Banka ut köttbitarna riktigt tunna mellan två plastpåsar. Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och riv pepparroten.
  6. Fördela potatisen mitt på tallrikar. Klicka på crème fraiche och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg över köttet. Garnera med rödbetor, kapris, pepparrot och salladslök. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och ringla över 2 msk olja.