Jordgubbar med kryddig mascarpone

Jordgubbar med kryddig mascarpone
Foto: Tia Borgsmidt och Ove Lindfors
Caroline Hofberg
Caroline Hofberg

Jordgubbar med kryddig mascarpone

2

9 ingredienser

De här marinerade jordgubbarna får en spännande smak av kanel, svartpeppar, amaretto och lagrad balsamvinäger.

Ingredienser

portioner4
  • 500 g jordgubbar
  • 250 g marscarponeost
  • 0,5 tsk lagrad balsamvinäger (eller crema di balsamico)
  • 1 msk amarettolikör (+ extra till servering)
  • kryddsocker
  • 0,5 kanelstång
  • 6 svartpepparkorn
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,25 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Börja med kryddsockret: Dela kanelstången. Stöt alla ingredienser i en mortel till ett fint pulver.
  2. Ansa jordgubbarna och dela dem på mitten. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över hälften av kryddsockret. Blanda försiktigt och låt dra 10-15 minuter.
  3. Blanda mascarponen med resten av kryddsockret, balsamvinägern och amaretton.
  4. Lägg upp krämen i 4 glas, fördela jordgubbarna över och droppa över lite extra amaretto.