Räkor med chili och vitlök

18 röster
4
Räkor med chili och vitlök
Foto: Tina Axelsson

Det här är en snabb och enkel rätt som passar perfekt som tilltugg eller förrätt. /Caroline Hofberg

Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida.


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 24 råa stora räkor eller scampistjärtar
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk koriander, hackad
  • salt

Till servering:

  • citron, klyftor
  • ett gott bröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Hacka vitlöken.
  2. Fräs chili, vitlök, ingefära, spiskummin och paprikapulver i olivolja en stund utan att det tar färg.
  3. Lägg i räkorna och stek dem i kryddblandningen 2-3 minuter. Räkorna är färdiga när de har en röd färg, det är viktigt att de inte översteks och blir torra.
  4. Blanda i koriander och smaka av med salt.
30 augusti 2011
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...